Konfirmasjon

Vil du bli bedre kjent med Jesus og Bibelen, finne ut mer om kristen tro og ha et godt fellesskap?

Konfirmasjonsåret er et spennende år hvor du kan utvikle ditt forhold til Jesus, lære mer om hvem Gud er. Sammen skal vi se på aktuelle temaer, og lære mer om hva det vil si å være en kristen. Vi håper at året kan gi deg nye opplevelser, vennskap, og være en plass med rom for undring og spørsmål.

Konfirmantundervisningen foregår for det meste i Salem sine lokaler ca hver andre fredag kl. 17.30 – 19.30. En del av konfirmantundervisningen vil også foregå på Solid, menighetens ungdomsarbeid.

Solid treffes hver fredag kl. 19.30 i Salem. Dette er ungdommenes egen gudstjeneste, hvor vi har møte for og med ungdommer, kafé med sosialt samvær, og spill og gøy etterpå.

På enkelte av samlingene vil det bli servert noe å spise, men ellers bør du ha spist på forhånd.

I tillegg vil vi også knytte konfirmantarbeidet opp mot søndagsgudstjenestene som vi kaller G11. Fire ganger i løpet av året blir konfirmantene spesielt med på G11 og bidrar med ulike tjenester. Datoene står i lista under.

PÅMELDING
Påmeldingsfristen for konfirmantåret 2021/2022 er 1. juni 2021.

Påmelding her!

KONFIRMANTÅRET 2020/2021

1. Konfirmantsamlinger blir ca. annenhver fredag før Solid kl. 17.30 – 19.30, og av og til på selve Solid k. 19.30 – 22.30 (detaljert plan er klar ved oppstart). Første samling blir fredag 27. august 2021.
  2. Bli-kjent tur for konfirmantene 10. – 12. september.
  3. Presentasjonsgudstjeneste 12. september.
  4. Tur til London for konfirmantgruppa er foreløpig ikke avklart, men at vi sikter oss inn på våren 2022 med tanke på Covid-19. Dersom det ikke blir Londontur, så kommer vi til å planlegge et alternativ innenlands.
  5. Deltagelse på gudstjenester kl. 11.00, 14. november, 21. november, 6. mars og 13. mars.
  6. Julekonfirmantsamling 12. desember (2. søndag i advent).
  7. Tenåringskonferansen IMPULS Trondheim 4. februar– 6. februar 2022.
  8. Konfirmasjonsgudstjeneste lørdag 4. juni 2022.

KAN JEG BLI KONFIRMANT I SALEM?
Vårt konfirmantopplegg er åpent for alle som ønsker det. Konfirmantsamlingene, de øvrige arrangementene nevnt over og å delta jevnlig på gudstjenester på Solid eller annet sted er obligatorisk.

FAGLIG INNHOLD
Gjennom konfirmasjonsåret får du lære mer om innholdet i den kristne troen og det å ha et forhold til Jesus i tro og praksis. Ved oppstart får du en dato- og temaplan for hele året. Vi bruker Imi-kirken sitt undervisningsmateriale «Smak og se» som kobler tema som Gud, livet og evigheten med hverdagen gjennom opplevelse, oppdagelse og oppdrag. Faste ledere som er en del av Solid vil følge konfirmantgruppa. Konfirmantopplegget vårt tilfredsstiller Den norske kirkes krav til innhold og omfang.

DELTAKERAVGIFT
Deltakeravgiften for konfirmantåret 2020/2021 er kr 4.500 før 1. juni 2021. Dette inkluderer undervisningsmateriell, deltakeravgift på IMPULS og reise t/r Trondheim – London m/overnatting. Det må beregnes noen kostnader til mat/lommepenger i forbindelse med London-turen. Deltakeravgift faktureres i to deler, ved oppstart og etter nyttår.

MER INFO?
Ta kontakt med konfirmantleder Ranveig Niemi.
E-post: ranveig.niemi@gmail.com | Tlf: 992 75 504