Lederskolen

Ønsker du å peke på Jesus med livet ditt og være med på å lede andre?

Vi er alle i berøring med mennesker og har dermed en mulighet til å bety en forskjell – både i og utenfor menigheten. Gjennom å ta et år på Lederskolen får du fokusere på spørsmålet «Hvordan vil jeg lede?». Du får undervisning, erfaringer og relasjoner som vil bety mye for din personlige relasjon til Gud såvel som din lederstil og ditt liv som disippel.

Målet med Lederskolen er å trene unge voksne til å peke på Jesus med livene sine og lede ut fra de gavene Gud har lagt ned i dem. Undervisningen dekker et bredt spekter av sentrale temaer knyttet til ledelse og Jesus-etterfølgelse, og sosiale samlinger og gruppediskusjoner knytter deltakerne sammen slik at de blir gode støttespillere for hverandre.

Opplegget kan gjennomføres parallelt med et år som student eller arbeidstaker og skolen er åpen for hele menigheten. Les om tidligere deltakeres erfaringer her.

Lederskolen består av fire deler

1. Undervisningssamlinger ca. hver tredje lørdag kl. 09.30 – 15.00.
  2. Praksis foregår i ledertjeneste i menighetssammenheng.
  3. Mentoring gjennom jevnlige samtaler med din personlige mentor.
  4. Bibellesing med bibelleseplan og langsgående undervisning gjennom året.
Temaområder med forbehold om endringer
  • Guds ord og bønn
  • Menighetsforståelse
  • Ulike lederemner
  • Disippelskap
  • Karakter og integritet
  • Nådegaver og utrustning
  • Ulike åndelige emner
  • Misjon

Hvert år blir også deltakerne som har lyst med på teamtur til Kambodsja for å delta på misjons- og godhetsaksjoner. Dette er ifm at Salem Menighet, Normisjon og IMI kirken er engasjert i menighetsbyggende arbeid der. Neste års tur er berammet til slutten av februar 2018. Se detaljene fra i fjor her, og få en smakebit fra aksjonen her!

Kvalifikasjoner for å søke

Du må ha en ledertjeneste i eller utenfor menigheten, eller ha et ønske om å ta ansvar som leder i menigheten. Du må være, eller bli medlem i Salem menighet (innebærer ikke at du må melde deg ut av andre kirkesamfunn), og stå inne for Normisjons vedidokument.Vi forventer at du gir Lederskolen høyeste prioritet hvis du får plass for å sikre at både du og de andre deltakerne får mest mulig igjen for opplegget.

I behandling av søknadene vektlegges motivasjon, ledererfaring og ønske om å fungere som leder i menigheten og samfunnet forøvrig.

Søknad

Søknadsfristen for skoleåret 2017/2018 er 28. mai kl 23:59. Du søker ved å sende søknad og ev. vedlegg/attester i en mail til Studentpastor Myrth Andresen (myrth@salemmenighet.no). Send også en mail dersom du har spørsmål eller er i tvil om du skal søke, så tar vi en prat om det 🙂 Søknaden skal inneholde følgende informasjon:

• Navn, alder, mobilnummer, e-postadresse
  • Studie/jobb og annen relevant informasjon
  • Nåværende og tidligere ledertjeneste
  • Motivasjon for å søke, eks. hva du forventer mtp. vekst som person og leder, hva du ønsker å utfordres på – rent praktisk og/eller åndelig, osv.
  • Tanker rundt prioritering av tid slik at du får med deg alle samlingene

Lederne for Lederskolen

Tove Årseth Larsen (leder)

Tove er gift og har tre voksne barn. Hun jobber som inspektør og lærer på Tomasskolen, er leder for veiledningstjenesten i Oase og har flere andre lederverv. Hun har et sterkt ønske om å se mennesker bli utrustet til tjeneste i de gavene som Gud har lagt ned i dem.

Mari Linvik Nesje (leder)

Mari er gift, har tre tenåringer, og jobber som lærer på Tomasskolen. Hun har vært engasjert i Salem i mange år og har hatt mange ulike lederoppgaver, blant annet i Alpha-arbeidet. Hun ble med i Lederskole-teamet nå i høst, og synes arbeidet er inspirerende og spennende.

Lars Olav Gjøra (Bibellærer)

Lars er gift og har to døtre. Han digger snø og Bibelen, og har to mastere – en i det gamle testamente og en i det nye. For tiden jobber han for Laget som Bibelkonsulent og lagsarbeider, og for Salem som underviser på bl.a. Utforsk:.